Om Blåljusgalan

Söndagen den 17:e maj 2020 genomförs Blåljusgalan på Cirkus i Stockholm. Vi viker dagen för alla våra hjältar som 24/7 arbetar för våra medmänniskors välmående och säkerhet. Den första Blåljusgalan genomfördes på Cirkus den 4: e maj 2019. Blåljusgalan blev en stor succé under ledning av Mark Levengood, nu vill vi göra Blåljusgalan ännu bättre 2020.

Syftet med Blåljusgalan är att belysa och hedra blåljusyrkena och visa vår uppskattning till de som kommer när nöden är som störst. Genom stiftelserna bakom Blåljusgalan och deras arbete kan vi stödja och rädda de som räddar dig och de barn som drabbas av olyckor. Vi enar, samverkar och hyllar de viktiga samhällsfunktionerna Sveriges Blåljuskår utgör.

Blåljusgalan är ett heldagskoncept som börjar med en kortege bestående av veteranfordon från Polis, ambulans och brandförsvar som avgår från Kungsträdgården och avslutar vid Cirkus på Djurgården där Blåljusdagen för barn och vuxna fortsätter med barnteater, aktiviteter och utställare. 

Dagen kommer att avslutas med en färgsprakande föreställning på Cirkus med vår konferencier Mark Levengood tillsammans med Sveriges artistelit. Tillsammans hyllar vi Blåljuskollegor och eldsjälar som finns till när nöden är som störst och när stödet behövs för utsatta barn och ungdomar.